De ce sa alegi gard WPC pentru curtea ta

Pentru orice gospodarie, este foarte important sa beneficieze de un gard care sa o protejeze eficient, dar sa contribuie si la crearea unui mediu placut din punct de vedere estetic. Exista o multime de materiale diferite la care poti apela atunci cand iti montezi sau construiesti un gard, insa nu toate asigura rezistenta in timp, un aspect vizual placut sau o relatie buna cu mediul inconjurator. Daca alegi sa apelezi la WPC, poti avea parte de toate aceste avantaje. Mai mult decat atat, poti gasi solutii de gard WPC la un pret foarte bun. Descopera in acest articol care sunt caracteristicile WPC-ului si ce avantaje iti poate oferi un gard WPC montat in curte.

Ce este un gard WPC?

WPC este o abreviere pentru Wood Plastic Composite. In traducere, materialul consta in lemn plastifiat sau lemn compozit si a aparut la finalul anilor 70 in Japonia. WPC-ul este format din mai multe materiale, incluzand plastic reciclat si faina de lemn. Acest material este utilizat la producerea de pardoseala exterioara, balustrade si, evident, garduri. Materialele din care este obtinut WPC-ul il transforma intr-o solutie extrem de rezistenta si cu o multime de calitati care ii confera superioritate in fata altor solutii din aceeasi categorie.

Ce beneficii ofera WPC-ul

Materialele din care este produs WPC-ul prezinta proprietati care il transforma, in primul rand, intr-o solutie rezistenta la o multime de factori de mediu. Amestecul de deseuri de mase plastice si faina de lemn este unul care face fata cu brio actiunilor nocive ale radiatiilor UV. Acest lucru este foarte important in cazul unui gard, deoarece contribuie la pastrarea aspectului impecabil si a culorii pentru vreme indelungata. De asemenea, materialele utilizate la obtinerea WPC-ului si tratamentele folosite pentru a le solidifica il transforma intr-o solutie foarte buna din punct de vedere al rezistentei in fata mucegaiului si a actiunii insectelor.

Un alt beneficiu important oferit de WPC, daca este utilizat pentru fabricarea unui gard, este reprezentat de faptul ca prezinta rezistenta sporita la variatii de temperatura si la umieditate. De asemenea, gardul de acest fel poate fi ignifugat si este mult mai rezistent decat lemnul obisnuit, tratat.

In plus, textura si aspectul placilor de WPC sunt extrem de placute din punct de vedere estetic si nu necesita vopsire sau lacuire. Ele isi pastreaza proprietatile estetice pentru foarte mult timp si nu necesita interventia ta sau tratamente suplimentare, pentru a fi intretinute. Fireste, daca doresti sa obtii o anumita culoare pentru gardul tau, ai posibilitatea de a apela la un tratament special care faciliteaza lacuirea si vopsirea gardului. Poti inclusiv sa obtii un aspect asemanator cu cel al lemnului natural, cu ajutorul unor tratamente speciale. Daca alegi sa mergi pe varianta de baza, trebuie sa iei in calcul si faptul ca lipsa actiunilor de intretinere este un avantaj foarte mare. De regula, pentru a vopsi sau lacui un gard ai nevoie de ajutorul unor specialisti, ceea ce implica eforturi si costuri de timp si bani. Apeland la o metoda simpla si rezistenta, scapi de probleme si te bucuri de longevitatea gardului tau.

In fine, un alt avantaj extrem de important pe care il presupune utilizarea unui gard WPC este reprezentat de impactul benefic asupra mediului inconjurator. Obtinut din deseuri din plastic si faina de lemn, gardul WPC nu presupune taierea copacilor sau utilizarea de plastic obisnuit, ci se bazeaza pe materiale reciclate.

Alege sa folosesti solutii de gard WPC pentru curtea ta si bucura-te de rezistenta pe termen lung, un aspect estetic excelent, costuri mici de intretinere si protejarea in mod eficient a mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *