Totul despre ușile pliante

Usi pliante – o caracteristică a design-ului modern, fără de care multe case nu ar fi la fel de frumoase și funcționale. În cazul în care ești un împătimit al stilului modern și simplității, atunci ușile pliante sunt alegerea potrivită pentru tine.

Având în vedere noile tendințe și necesități ale omului, aceste uși oferă mai mult spațiu atunci când sunt deschise, fapt ce ușile normale nu pot îndeplini. Din acest motiv și datorită aspectului modern, simplist și vintage, ușile pliante au devenit alegerea preferată a majorității designerilor de interior.

Acestea au rolul de a schimba modul în care arată casa ta. Nu doar că te vor aduce mai aproape de ultimele tendințe, ci vor și fluidiza trecerea dintr-o încăpere în alta sau din casă în spații exterioare. Mai nou, aceste uși sunt folosite la băi.

Ușile pliante sunt elemente ale designului interior foarte sigure și ușor de montat. Datorită sistemului de multi-lock, ele oferă un nivel crescut de securitate, față de ușile normale cu care suntem obișnuiți.

Chiar dacă nu sunt greu de instalat, meșterii trebuie să fie atenți. Dacă optezi pentru ajutorul unei echipe profesioniste, aceste uși pot fi montate în maxim o zi.

Ce sunt ușile pliante?

Ușile pliante sunt uși care îți permit să deschizi o suprafață mai mare, decât ușile normale. Adică, toate panourile vitrate se vor plia și glisa pe o șină. Astfel de uși pot avea de la 2 până la 7 panouri. Așadar, poți proiecta un întreg perete doar cu astfel de uși pliante.

Vei crea un spațiu deschis spectaculos de mare, ce-ți oferă o priveliște minunată spre grădină. Dacă vrei să înlocuiești ușile franțuzești, atunci varianta celor pliante este cea mai potrivită pentru nevoile și dorințele tale.

Este o soluție inovatoare, care combină aspectul modern cu performanța. Sunt recomandate pentru orice fel de locuință sau de spațiu, fără excepții. Mai mult decât atât, ușile pot să fie comandate într-un model realizat pe comandă, pentru a se potrivi întru totul imaginii de ansamblu a casei.

Înainte de a achiziționa o ușă pliantă, va trebui să iei măsurătorile corect, în diferite puncte cheie, la deschiderea și înălțimea golului. În cazul în care întâmpini dificultăți, se recomandă să ceri ajutorul furnizorului sau a unui profesionist, pentru a nu cumpăra ceva ce nu se potrivește.

Un singur centimetru în plus sau în minus poate să afecteze funcționalitatea ușii pliante. La fel de importantă este și culoarea ușii. Din fericire, există o paletă largă de culori, de unde poți alege.

Verifică cu atenție calitatea ușilor și componentele ce vin la pachet cu aceasta:

 • Balamale;
 • Șină;
 • Magneți de închidere;
 • Încuietori;
 • Mânere;
 • Suruburi;
 • Amortizor;

În ce situații folosim uși pliante?

Usi pliante – o soluție la îndemâna oricui, fie că ți le dorești pe cele din PVC, lemn sau sticlă pentru design-urile exterioare ale casei. Acestea se mai numesc și uși armonice, iar principalul lor avantaj este plierea, care nu necesită la fel de mult spațiu precum o ușă normală.

Ușile pliante le vei întâlni cel mai des în cadrul locuințelor mici, în care, de exemplu, ușa de la baie poate ocupa întreaga suprafață a holului.  Înlocuirea sa cu o ușă pliantă de calitate nu este o idee rea, ci chiar salvatoare de spațiu.

Există uși care se închid cu ajutorul unui magnet sau a unei încuietori normale sau reglabile cu care suntem obișnuiți. În cazul ușilor pliante de dimensiuni impresionante, acestea îți vor oferi posibilitatea de a înlocui un perete întreg cu o astfel de ușă foarte rezistentă, oferindu-ți mai mult spațiu decât ai visat.

Ușile pliante mai pot fi folosite pentru a compartimenta o încăpere, mai ales când nu dispunem de suficienți bani. Este cel mai simplu și rapid mod prin care poți crea o cameră specială unde să depozitezi lucruri personale, precum jucăriile copiilor, ce nu vrei să fie mereu împrăștiate prin casă.

În cazul în care îți dorești o sufragerie mai mare, inclusiv vara, aceste uși pliante sunt cea mai bună soluție. Din fericire, ușile pliante se potrivesc oriunde:

 • Pentru dulapuri;
 • În spălătorii;
 • Pentru separarea dressingului;
 • Împărțirea camerelor sau holului.

Pentru interior, cel mai utilizat material este PVC-ul. În cazul teraselor, al grădinilor și balconului se vor folosi uși pliante de exterior, cu profile realizate din aluminiu, care prezintă o sticlă termoizolantă.

Principalele avantaje ale acestor uși

Nu cred că există uși mai avantajoase decât cele pliante, fie de interior, fie de exterior, datorită beneficiilor pe care le primești odată cu achiziționarea unei astfel de uși.

 • Pot fi utilizate în diverse situații

Ușile pliante au o gamă largă de întrebuințări, fiind folosită pentru spațiile interioare sau pentru spațiile exterioare. Unele dintre situațiile în care pot fi folosite le-am prezentat în rândurile anterioare. Ușile pliante îmbină utilul cu plăcutul în cel mai armonios mod posibil.

 • Designul modern

Ușile pliante au apărut odată cu designul modern. Ele au fost un factor ce a adăugat valoare esteticii caselor, datorită design-ului inovator și soluțiilor ingenioase de a salva spațiul.

 • Lumina naturală

Ușile pliante au devenit atât de populare deoarece oferă posibilitatea luminii naturale de a intra în casă, dându-i energie, prospețime și o deschidere spre o priveliște superbă.

 • Face legătura dintre interior și exterior

Ușile pliante pentru grădină sunt cel mai simplu și aspectuos mod prin care poți face legătura dintre grădină și casa ta. Cu ajutorul ei, vei avea parte de o tranziție fluidă, pe care nici nu o vei simți, de la interior spre exterior și vice-versa.

Ce elemente de fixare se folosesc pentru ușile pliante?

Ușile pliante vor fi poziționate pe o șină, ce va face posibilă glisarea ei. Alte materiale de care vei avea nevoie vor fi:

 • Șuruburile pentru fixarea șinelor;
 • Mânerele pentru a facilita prinderea ușii pentru deschidere și închidere;
 • Amortizorul ce nu va lăsa ușa să se trântească.

Nu ai nevoie de foarte multe pentru a instala o astfel de ușă. Toate elemente de fixare trebuie să fie calitative, deoarece ele vor fi folosite pentru a susține funcționalitatea optimă a ușii. Așadar, dacă ai nevoie de mai mult spațiu sau o soluție de buget pentru compartimentare, atunci ușile pliante sunt cea mai bună alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *