Beneficiile unui masaj de relaxare 

Cu toții avem nevoie de momente speciale, de relaxare, petrecute pentru a avea grijă de noi și de corpul nostru. Organismul uman este templul de care trebuie să avem grijă.

Masajul de relaxare este o metodă, un răsfăț, a cărui scop principal este de a te scăpa de stres, de nervii acumulați și de solicitările psihice și fizice. Adevărul este însă că masajul de relaxare corporală și mintală poate calma pe oricine. Nici o persoană nu îi poate rezista. Este recomandat pentru persoanele de toate vârstele.

Masajul de relaxare este recomandat inclusiv bebelușilor și vârstnicilor care au nevoie de recuperare medicală. Acesta poate să elibereze serotonina și endorfinele necesare pentru o zi reușită. De obicei, acest masaj se realizează într-o ambianță plăcută, folosindu-se de uleiuri aromate și muzică de calmare.

Acesta este văzut precum o soluție naturală, dar și rapidă pentru momentele în care simți că nu mai ai suficientă baterie pentru a putea face față provocărilor de peste zi.

Însă, masaj de relaxare Bucuresti este o alegere pe care o poate face fiecare dintre noi. Cele mai multe persoane care aplică la o astfel de terapie alternativă sunt în majoritatea cazurilor reprezentantele sexului frumos.

Cine poate apela la masaj de relaxare Bucuresti?

Această terapie este potrivită pentru toate persoanele care își doresc o relaxare profundă și o stare de bine generală, dar și pentru relaxare corporală și mentală. Mai mult decât atât, celor ce fac foarte multă mișcare li se recomandă să apeleze la serviciile de masaj.

Alte tipuri de persoane cărora li se adresează masajele de relaxare sunt:

 • persoanele care suferă de afecțiuni fizice;
 • persoanele care suferă de stres/depresie;
 • persoanelor care suferă de tulburări emoționale/psihice;
 • femeilor însărcinate.

Masajul poate avea atât rol terapeutic, cât și rol cosmetic, deoarece previne apariția vergeturilor și diminuează umflăturile corpului specifice corpului gravidelor.

Cât de des trebuie să apelezi la aceste servicii?

Se recomandă ca ședințele de relaxare să fie frecventate în fiecare săptămână. Dacă este posibil, iar programul și bugetul îți permit, masajele de relaxare ar trebui să devină o rutină.

Ele sunt o binecuvântare mai ales în viețile foarte active. Totul se datorează faptului că în urma diferitelor tensiuni și încercări, corpul și mintea au nevoie de un timp de relaxare, timp de odihnă suficient.

Uneori, somnul nu este suficient, deoarece să te relaxezi nu este echivalența somnului. Masajul de relaxare este modul prin care:

 • mintea se eliberează de gândurile negative;
 • corpul se descarcă de stres;
 • se restabilește o stare generală de bine.

O ședință poate să dureze între 30 și 90 de minute, în funcție de pachetul ales. Se recomandă să se realizeze în jur de 2-3 ședințe în fiecare săptămână.

Ce efecte are masajul asupra organismului?

Astfel de tipuri de relaxare au efecte benefice atât asupra minții, cât și corpului. După cum probabil ai observat, atunci când treci printr-o perioadă grea din viața ta, simți anumite dureri în organism.

Totul se datorează creșterii excesive a hormonilor de stres sau alții care dacă întrec un anumit nivel, se dezechilibrează anumite sisteme, precum cel digestiv.

 • Efectele circulatorii

Masajul de relaxare are efecte asupra sistemului limfatic, asupra venelor și mai ales asupra circulației sângelui. Manevrele folosite ușurează munca inimii.

Unele modalități ce se vor folosi în timpul masajului vor produce vasodilatație, stimulând circulația sangvină în organism. Cu cât sângele circulă mai ușor în corp, cu atât sistemele corpului uman vor funcționa în condiții optime.

 • Efecte metabolice

În urma activării circulației locale se induce mai mult oxigen, glucoză, fosfați, acizi grași, trigliceride și alți nutrienți de care corpul tău are atâta nevoie. Așadar, masajul crește eficiența mecanică.

 • Efectele musculare

Circulația se activează inclusiv în mușchi. Prin manevrele aplicate, se stimulează creșterea de agenți nutritivi, favorizând eliminarea toxinelor din organism.

Altele au efecte liniștitoare asupra mușchiului, mai ales când se folosesc anumite unguente specifice relaxării.

 • Efecte reflexe

Prea multă vreme s-a acordat efectelor reflexe ale masajului, uitându-se de cele reflexe. Unele proceduri, precum vibrațiile fine, informează anumiți centri nervoși.

Aceștia vor răspunde asupra unor anumite organe, fiind un mod de terapie alternativă apreciată de foarte multe persoane.

Care sunt beneficiile masajului de relaxare?

Un abonament masaj Bucuresti are mai multe efecte benefice asupra organismului uman.

 • Elimină celulita

Celulita este o problemă cu care foarte multe femei se bat zi de zi. 99% din femei sunt de părere că masajul de relaxare ajută pentru eliminarea celulitei.

În timpul masajului se stimulează circulația limfatică. Ea este responsabilă aproape în totalitate de eliminarea toxinelor de la nivelul celulelor de grăsime.

 • Îți îmbunătățește postura

În cazul în care te confrunți cu o postură incorectă, apelează la ședințe de masaj. Te va ajuta să scapi de durerile de spate, de ceafă, detensionându-ți mușchii și lăsându-te să te miști în voie.

 • Pielea arată mai bine ca niciodată

Masajul de relaxare este cunoscut pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Simultan crește elasticitatea pielii și oxigenarea țesuturilor.

 • Somnul este mai dulce

Spre deosebire de alte metode de relaxare, masajul are efecte imediate asupra somnului. S-a dovedit științific că reduce oboseala fizică și psihică. În cazul insomniilor sau tulburărilor de somni, încearcă câteva ședințe de masaj.

 • Ameliorează durerile de cap

Durerile de cap sunt un impediment pentru cei ce suferă de ele. Iar cât sunt din ce în ce mai dese, mersul normal al vieții poate fi drastic afectat. Din acest motiv, ședințele de masaj sunt recomandate inclusiv de către medicii specialiști.

 • Combate depresia și anxietatea

În cazul persoanelor care suferă de depresie și anxietate, masajul de relaxare este o metodă potrivită de combatere a acestora. În perioadele de stres sau de depresie, poți să te folosești de acesta ca și terapie alternativă.

Masajul de relaxare este una dintre cele mai folosite metode de rupere de cotidian. Stresul de zi cu zi ne poate afecta sănătatea mentală, dar și fizică. Sunt o mulțime de oferte masaj București dintre care poți alege.

Masajul este utilizat în scopuri de înfrumusețare, dar și terapeutice de către sute de mii de oameni din întreaga lume. Masajul de relaxare este utilizat din cele mai vechi timpuri, având o istorie bogată.

Inclusiv romanii se foloseau de beneficiile sale. Specialiștii sunt de părere că masajul de relaxare echivalează 7 ore de somn. Așadar, dacă te simți mult prea obosit sau stresat, apelează cu încredere la serviciile de relaxare corporală și mentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *