Haine protectia muncii: cum ne protejeaza acestea?

Echipamentele de protectie exista pentru a ne asigura securitatea si sanatatea la locul de munca. Si totusi nu stim prea multe despre acest echipament. Legislatia europeana impune purtarea anumitor haine protectia muncii, in special la locul unde se desfasoara munca atunci cand riscurile sunt prea mari si sanatatea individului este in pericol.

Haine protectia muncii obligatorii

Angajatorul dumneavastra are datoria de a va instrui in utilizarea acestui tip de echipament pentru a va proteja cat mai mult posibil. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca securitatea colectiva are prioritate asupra securitatii individuale. De exemplu, este mai bine ca angajatorul dumneavoastra sa utilizeze o bara de protectie pentru munca la inaltime in locul unui ham.

Cine trebuie sa cumpere acest tip de echipament?

Este responsabilitatea angajatorului dumneavoastra sa va puna la dispozitie diferite haine protectia muncii. Angajatorii au, de asemenea, datoria de a asigura controlul si intretinerea acestora. Cu toate acestea, exista exceptii! Intr-adevar, atunci cand esti temporar, acest rol poate reveni agentiei care te angajeaza. Oricum ar fi, nu este responsabilitatea dumneavoastra sa platiti.

De unde stii daca aceste haine protectia muncii sunt conforme?

Angajatorii trebuie sa se asigure ca echipamentul respecta standardele tehnice. Retineti ca echipamentul pentru vanzare, inchiriere sau imprumut trebuie sa indeplineasca anumite standarde! Exista diferite categorii de echipament in functie de zona corpului de protejat, iata cateva dintre ele:

Protectia capului – Acestea fiind de mai multe tipuri casca de protectie pentru industria constructiilor, casca de lucru cu ochelari de protectie integrate, casca forestiera, casca de protectie pentru lucru la inaltime.

Protectia mainilor – Manipulati obiecte grele si ascutite? Nu va mai faceti griji cu privire la manipularea obiectelor dificile! Aceste manusi standard vor fi o a doua piele pentru tine, indiferent de mediul in care lucrezi.

Protectia picioarelor – Cizma de lucru este esentiala in multe activitati profesionale pentru lucratorii care lucreaza in aer liber. Pentru a face fata frigului si ploii, echipati-va cu cizme de siguranta.

Protectia corpului – Un combinezon va poate feri de praf si vopsea pentru cei care lucreaza in aceasta industrie. Nu va mai temeti de praf si de particulele fine. Mastile de protectie respiratorie sunt de asemenea excelente si va vor permite sa respirati liber in spatiile cu praf.

Aveti acum toate informatiile pentru a intelege mai bine ce inseamna protectia muncii si utilizarile la locul de munca. Purtarea acestui echipament este adesea considerata o constrangere, motiv pentru care am selectat o gama de produse concepute pentru a asigura confortul si siguranta maxime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *