Este necesar ca intr-o fabrica sa fim echipati cu haine protectia muncii?

O intrebare ce pentru multi starnese curiozitate, ei bine, da, fara dar si poate, intr-o fabrica este necesar sa fim echipati corespunzator, cu haine protectia muncii necesare. Mai intai de toate, atunci cand vine vorba despre munca intr-o fabrica, este evident faptul ca angajatii sau chiar vizitatorii sunt nevoiti sa se afle printre masini-unelte specifice sau printre utilaje ce pot sa ne puna viata in pericol. Cu toate ca multi considera ca purtarea de haine protectia muncii nu este mereu un lucru necesar, ei bine, pana si standardele contrariaza aceste pareri. 

In tot ceea ce tine de munca intr-o fabrica, este cunoscut faptul ca regulile trebuie sa fie respectate cu sfintenie, iar asta deoarece vorbim despre riscuri mici sau poate chiar mari, pe care ni le asumam atunci cand ii pasim pragul. Mai mult decat atat, fiind inconjurati de masinarii mari, de unelte ascutite, dar si de posibile contacte cu reteaua de energie electrica, trebuie mereu sa fim precauti si sa constientizam pericolele. Bineinteles, urmatorul pas pe care il facem dupa ce constientizam pericolele existente este reprezentat de normele de securitate pe care ni le luam pentru a ne feri de acestea. 

De ce este necesar sa fim echipati cu haine protectia muncii in permanenta?

Faptul ca pericolele exista la tot pasul intr-o fabrica trebuie luat in serios, iar un prim pas pentru a face acest lucru este acela de a purta in permanenta haine protectia muncii, dar si anumite articole care ne ofera protectie. Pe langa faptul ca in fabrica este necesara purtarea unor halate, a unor pantaloni speciali, dar mai ales a bocancilor cu protectie, trebuie totusi sa purtam si anumiti ochelari de protectie, manusi sau diferite alte accesorii. 

Accesoriile si hainele pentru protectia muncii joaca un rol important in tot ceea ce tine de buna desfasurare a activitatii dintr-o fabrica. Fie ca vorbim despre o simpla pereche de manusi, sau poate despre bocancii speciali, oricare dinre aceste articole are un rol prestabilit si ne ofera o anumita protectie. Spre exemplu, intr-o fabrica intalnim des prize cu tensiuni mai mari decat cele obisnuite, iar faptul ca lucram cu tensiuni mari fara manusi potrivite poate aduce urmari foarte neplacute. Totodata, utilizarea unor scule, fara ca mainile noastre sa fie protejate, poate duce la rani pe care ni le putem face in urma unei secunde de neatentie, fapt ce nu este deloc placut sau dorit. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *