Valencia, orașul Artelor și Științei

În momentul în care avem în vedere un sejur în Valencia, nume precum Barcelona și Madrid ne vin adesea în minte. În partea de sud a Spaniei, Valencia este un oraș solar care atrage an de an un număr mare de turiști. Pe lângă distracție, shopping și plajă ce mai poți face la Valencia?

Vizitează Valencia la pas. La fel ca numeroase alte orașe și Valencia posedă un oraș vechi plin de farmec. Străduțe pavate, clădiri frumoase…dacă ai ocazia, fă o oprire în Piața Centrală din Valencia – cea mai mare din Europa – deschisă până la orele 13 în timpul săptămânii. În drum, admiră Lonja de Seda, o clădire frumoasă, în stil gotic.

Dacă ești pasionat de arhitectură vei găsi o mulțime de monumente și clădiri pe placul tău: palatul Barrio du Carmen, Catedrala din Valencia, bazilica Fecioarei Maria sau fântâna din Plaza del Ayuntamiento.

Profită de o vizită în Valencia pentru a te cultiva. Știai că în Valencia există peste 40 de muzee? Prin urmare, nu ai cum să te plictisești în timpul unei vizite. Unul din cele mai cunoscute muzee pentru arhitectura sa modernă, avangardistă este Complexul Artelor și Științelor în care vei putea descoperi plante rare în cadrul grădinii botanice să admiri zeci de specii de pești în cel mai mare acvariu din Europa sau să te minunezi în fața exponatelor adăpostite de muzeul de știință.

Nici pasionații de muzică nu vor fi uitați. La Valencia, turiștii pot profita de numeroasele concerte nocturne organizate în fiecare seară: flamenco, jazz, blues, salsa…

Pe lângă numeroasele clădiri cu arhitectură superbă, Valencia adăpostește o mulțime de spații verzi în care turiștii pot face o plimbare relaxantă precum faimosul Bioparc de Valencia, o grădină zoologică superbă. Întinsă pe o suprafață de 100 000m², această grădină zoologică este ideală pentru familiile cu copii. În centrul orașului, grădina Turia este ideală pentru o plimbare relaxantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *