Principalele beneficii ale tablei pentru acoperis

Tabla pentru acoperis trebuie sa fie de o anumita calitate inalta a materiei prime folosita in sistemul de invelitori, sa se foloseasca pentru productia lor linii de productie si utilaje profesionale si sa fie inovative sau adaptate cerintelor clientului, atat din punctul de vedere al design-ului, cat si durabilitatii acesteia.

Mai jos am sa iti prezint punctele forte, dar si cele mai putin bune ale unei tigle metalice. Aceasta poate fi o solutie pentru casa ta, chiar daca vorbim despre durabilitatea sa in timp si fata de intemperiile vremii sau despre designul sau adaptabil oricarei constructii.

Indiferent de modelul de acoperis pe care ti-l doresti pentru locuinta ta, vei avea o gama larga din care poti alege, insa poate parea coplesitoare, iar daca esti incepator in ale constructiilor, poate parea destul de complicat fiecare aspect.

De fiecare data cand esti pus in fata unei decizii trebuie sa ai in vedere toate aspectele, fie ele bune sau mai putin bune, pentru a le pune in balanta si a intelege de ce ai tu cu adevarat nevoie.

Avantajele tiglei metalice

In primul si in primul rand, o tigla metalica va rezista multi ani de zile. Longevitatea este cuvantul ce o descrie. Acoperisul realizat dintr-un astfel de tigla va avea o viata cuprinsa intre 40 si 70 de ani, in functie de calitatea materialului din care este fabricata.  

Alte tipuri de tigla au o durata mult mai redusa a rezistentei, de aproximativ 10-12 ani. De exemplu, cel mai important producator si distribuitor de tigla metalica din Romania este Bilka, iar aceasta companie ofera clientilor sai o garantie de pana la 60 de ani pentru tigla metalica pe care o comercializeaza.

Calitatea acestei invelitori oferite de Bilka a atras atentia tuturor dezvoltatorilor imobiliari, dar si a familiilor care construiesc locuinte in aceasta perioada. Astfel, una dintre patru case care se construiesc in ultimii ani folosesc solutiile Bilka pentru acoperisuri.

De aici poti intelege ca vei avea mai putine batai de cap daca alegi tigla metalica.

Rezistenta unui acoperis din asa ceva rezista si la rafale de vant de peste 150 de km/h. Ea nu rugineste si nu se crapa daca sunt montate corect de niste profesionisti.

Pe langa cele spuse mai sus, un astfel de acoperis nu are nevoie de mentenanta periodica, insa asta nu exclude niste verificari de rutina ce au rolul de a asigura integritatea acoperisului si a preveni posibilele probleme.

Un acoperis realizat din tigla metalica nu ia foc in eventualitatea unui incendiu sau in cazul in care este lovit de fulger intr-o perioada furtunoasa. Siguranta este mai presus de toate si acest lucru ar trebui sa iti fie primul pe lista cand iti alegi materialele necesare viitoarei tale case.

Vara, cand radiatiile solare sunt mai agresive, tigla metalica ti le va reflecta, iar iarna, impreuna cu un sistem de termoizolatii eficient, te vei bucura de o conservare a temperaturii interioare. Astfel, taxele catre stat se vor reduce incepand de la 10 pana la 25%.

Pe langa cele relatate mai sus, un acoperis din tigla metalica este si sustenabil, avand grija de mediul inconjurator, deoarece se poate recicla in proportie de 100%. Alte materiale pot contribui la distrugerea in masa a faunei, obtinandu-se pana la 9 000 de tone pe an. Tine de fiecare dintre noi sa avem grija de ce ne inconjoara si ne asigura traiul.

Asa cum am mentionat si mai sus, ca si orice alt material, tiglele metalice au si dezavantajele lor.

Dezavantaje tiglei metalice

Una dintre punctele mai putin placute ale unei tigle metalice este accesibilitatea. Nu este cea mai ieftina optiune de pe piata, datorita avantajelor ce le are, fiind cam cele mai importante aspecte legate de siguranta si confortul tau pe o perioada indelungata.

Vorba aia: “Dai un ban, dar stai in fata.”

Poate fi un acoperis zgomotos, insa daca investesti putini banuti si intr-o izolatie de calitate, va estompa acest dezavantaj cu siguranta. Cu toate acestea, conteaza foarte mult si ce tip de tabla pentru acoperis alegeti. Asa cum am mentionat si in randurile anterioare, Bilka este unul dintre cei mai importanti producatori, iar solutiile oferite de aceasta companie va va ajuta sa tineti la distanta fiecare dezavantaj pe care-l intampinati in cazul altor invelitori.

Si nu in ultimul rand, pentru montarea unui astfel de acoperis ai nevoie de un profesionist ce stie meserie ca la carte. Asta inseamna ca o sa-ti dea putine batai de cap legate de gasirea meseriasului perfect. Daca acoperisul nu este montat corespunzator, durabilitatea sa in timp se va diminua considerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *