Persoanele organizate folosesc agende personalizate

Ne propunem in fiecare zi sa devenim mai organizati si sa ducem la bun sfarsit mai multe task-uri pana la finalul zilei. Pentru cei mai multi dintre noi, acest lucru nu se intampla deloc asa. Intotdeauna apar alte lucruri care ne distrag atentia, deloc productive, iar astfel acumulam stres si o multime de treburi pe care trebuie sa le rezolvam. Pentru a scapa de aceasta aglomeratie si pentru a ne bucura de mai multa libertate, trebuie sa intelegem cum ne pot ajuta cateva agende personalizate.

Nu reusim sa indeplinim toate task-urile pe care ni le propunem pentru ca nu suntem suficienti de organizati. Chiar daca pare un obicei doar a milionarilor, sa-ti faci agenda pentru ziua urmatoare este un aspect care-ti poate schimba complet viata. Invata sa-ti notezi pe agende personalizate toate lucrurile pe care trebuie sa le faci si consulta-ti agenda cu fiecare ocazie.

Cum folosesti agende personalizate in cel mai productiv mod?

Fugim de cele mai multe ori de lucrurile care necesita timp pentru a fi indeplinite. Pentru a trece peste acest prag psihologic trebuie doar sa ne apucam de treaba. Un alt sfat ar fi sa ne notam pe agende personalizate aceste task-uri cu o culoare diferita. Cele mai importante pot fi scrise cu rosu, de exemplu. Celelalte cu albastru sau cu negru. Daca task-ul este foarte greu de indeplinit, acesta va fi intotdeauna amanat. Rezolvarea este simpla, putem scoate mai multe task-uri mai mici din task-ul mare si sa le indeplinim pe rand. Astfel vom avea intotdeauna un grad ridicat de satisfactie ca am indeplinit mai multe mici-obiective de-a lungul zilei.

Agendele trebuie sa fie la randul lor organizate, nu doar sa ajunge la organizare. Atat timp cat toate task-urile iti sunt scrise clar, organizat, este imposibil sa nu fii mereu motivat si dornic de a indeplini cat mai multe misiuni. Noteaza pana si lucrurile care-ti par simple, cum ar fi facutul patului sau consumul a minim 2 litri de apa pe zi. Ai nevoie de cat mai multe lucruri pe care sa le bifezi de-a lungul zilei. Poti folosi agende personalizate diferite pentru viata ta din afara profesiei si locul de munca. In una iti treci obiective personale, iar in alta cele profesionale. Este strict alegerea ta cum alegi sa te organizezi, important este sa o faci!

Stim cu totii ca putem sa ne notam task-urile si pe pagini virtuale sau notite de pe telefon, dar este incomparabil cu a face acest lucru pe agende personalizate. Ceea ce scrii tu cu pixul iti va oferi mai multa motivatie si dorinta de a indeplini. Aplicatiile care te ajuta sa-ti notezi task-uri iti vor trimite remind-uri, pot fi usor accesibile, dar nu au acelasi impact psihologic. O agenda fizica poate fi personalizata si scrisa asa cum isi doreste proprietarul. In plus, va fi langa tine chiar si atunci cand nu mai ai baterie la telefon. Este mult mai mare impactul si prima impresie pe care o formam unei persoane atunci cand mergem la o intalnire insotiti de o agenda personalizata pe care sa ne notam concluzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *