De ce ai nevoie de un specialist in reparatii usi metalice

Usile metalice durabile si inexpugnabile, sub influenta diverselor sarcini, isi pierd caracteristicile operationale si aspectul original. Specialistii in reparatii usi metalice va ajuta la refacerea acestora si la prelungirea duratei de viata a acestora. Exista incuietori de tot felul si metode de instalare diferite. Usile metalice sunt deschise de multe ori in timpul zilei si astfel, se poate produce o deteriorare. De asemenea, poti solicita revopsirea tocului usii din mai multe motive. Defectiuni pot fi considerate si manerele si balamalele defecte. Poti apela la un reparator de usi metalice si daca usa si-a pierdut aspectul respectabil sau a fost sparta. Mai mult decat atat, garnitura sau placarea exterioara pot fi zgariate sau rupte.

Reparatii usi metalice – Reguli de baza

Pentru a evita situatiile neplacute in timpul reparatiei usilor de intrare si greselile enervante, ar trebui sa te familiarizezi cu regulile de baza pentru efectuarea unei astfel de lucrari. Lucrarile de reparatie se efectueaza dupa un anumit principiu, care depinde de designul si materialul usii metalice de la intrare. Cele mai frecvente defectiuni sunt comune tuturor tipurilor de usi. In orice caz, totul incepe cu o inspectie externa, care va ajuta la identificarea si evaluarea gradului de complexitate a defectiunii. Pe baza acesteia, este selectata cea mai buna metoda de eliminare si se determina o lista de instrumente si materiale necesare.

Inainte de a utiliza unelte electrice, trebuie sa verifici functionalitatea acestora. Defectiunile duc la actiuni incorecte si reprezinta un pericol pentru siguranta. Pentru fiecare operatie, trebuie sa se utilizeze instrumentul destinat pentru aceasta si nu mijloace improvizate. Pentru a inlocui piesele sparte, sunt selectate altele similare cu caracteristicile lor tehnice, geometrice si functionale. Dupa depanare, trebuie luate masuri preventive si intretinere regulate, pentru a evita astfel de defectiuni in viitor. De exemplu, se lubrifiaza si se strang in mod regulat balamalele sau se instaleaza o noua inchizatoare care va inchide usor usa si va reduce sarcina asupra structurii. Pentru repararea usilor metalice ai nevoie de un specialist care dispune de toate uneltele necesare si de experienta in acest domeniu.

Reparatii usi metalice din aluminiu

Aluminiul este un metal moale, iar daunele precum urmele de parghie si deformarile sunt frecvente si pot fi usor reformate la rece. Acest lucru necesita niste instrumente speciale care fac posibila indepartarea cu usurinta a daunelor dupa o spargere, de exemplu. Daca daunele sunt atat de mari incat s-au format fisuri in aluminiu, exista si optiuni speciale de reparare. Fisurile mari sau chiar fracturile trebuie sudate. Mesterii in reparatii usi metalice folosesc tehnici moderne de sudare si, prin urmare, pot lucra direct la destinatar, fara a demonta usa. Acest lucru economiseste costuri si timp de asamblare. Fisurile mici sunt eliminate prin sudarea la rece a aluminiului. Stabilitatea formei este, de asemenea, garantata in acest caz. Dupa ce lucrarile de mai sus sunt facute, tot ce ramane este sa se ruleze recuperarea optica. Pe profil se aplica o umplutura fina,  apoi se fac ultimele retusuri. Prelucrarea ulterioara depinde de element, de culoarea usii si stratul de acoperire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *