Cum sa utilizati mai putin toner la imprimanta

O problema foarte mare si des intalnita la imprimante si la proprietarii de imprimante – cartusele pentru imprimanta si tonerul. Problema este ca aceste cartuse pentru imprimanta se consuma destul de repede, iar pretul pentru a cumpara noi cartuse este destul de ridicat, mai ales ca este vorba de trei cartuse de tip color si de un cartus cu negru, pretul fiind mare in cazul fiecaruia. Si cu toate ca exista multe centre de reincarcari cartuse, am alcatuit o serie de sfaturi si de lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru a reduce cheltuielile in ceea ce priveste aceste cartuse imprimanta, si va scuteste de drumurile inutile la centrele de copiere sau la magazinele de consumabile

1. In cazul in care aveti o imprimanta de tip inkjet, veti putea reduce cantitatea de tus folosita pentru printarile obisnuite folosind modul “Draft”

Imprimantele inkjet folosesc deobicei modul “Normal”, mod in care literele sunt ingrosate deseori (chiar daca utilizatorul nu selecteaza optiunea de a ingrosa literele), astfel rispindu-se tus important si scump. In modul “Draft” lucrurile stau diferit, cuvintele nemaifiind ingrosate si astfel cartusul uzanduse mai greu. In cazul cartuselor cu cerneala trebuie tinut cont de faptul ca cerneala se usuca si ele nu trebuie tinute prea mult timp nefolosite.

2. Asemeni cazului “Draft mode” pentru imprimanta inkjet, in cazul imprimantelor de tip laser, exista setari pentru rezolutie

In cazul rezolutiilor mai mici, sunt utilizati mai putine particule de toner pentru a crea imaginea. Ca rezultat, printarile nu vor mai fi la fel de intunecate pe cat ar fi la rezolutii mai mari. Daca imprimanta este setata la rezolutia de 600 sau 1200 DPI, incercati sa schimbati la rezolutia de 300 DPI. Veti observa mari diferente deoarece va fi utilizat mai putin toner, iar imprimanta va printa mult mai repede. In comparatie cu cartusele pe cerneala cartusele cu toner (praf) , au avantajul este ca pot sta chiar si mult timp nefolosite fara a se usca. Ele trebuie doar ferite de lumina deoarece contin subansamble foto sensibile si ferite de umezeala.

3. Economisiti cartusele color

In general, cartusele color costa mult mai mult decat cartusele monocromatice – cu tus negru. De aceea, daca printati un document care nu are culori, ati putea crede ca imprimanta va printa totul in toner negru, dar exista exceptii. Este posibil ca negrul utilizat in document sa vi se para negru, insa defapt sa fie o combinatie, sa nu fie negru pur. Cand acest lucru se intampla, imprimanta va face o combinatie intre cartusul cu culoare neagra si cartusele color, pentru a obtine nuanta de negru din document. De aceea, este foarte important sa selectati inainte de a printa daca doriti ca ceea ce se printeaza sa fie doar alb negru sau si color. Astfel, veti face economii importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *