Cum să-ți întreții corect frigiderul?
Știm cu toții că un frigider este unul dintre cele mai importante electrocasnice din bucătăria noastră. Ne ajută să ne păstrăm alimentele în siguranță și proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Dar cât de des îl curățăm? În acest articol, vom vorbi despre elementele de bază ale întreținerii corespunzătoare a frigiderului. De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să curățați frigiderul și cât de des ar trebui să o faceți.
Este important să curățați frigiderul cel puțin o dată la două săptămâni. De asemenea, trebuie să verificați dacă etanșarea dintre ușă și corpul frigiderului este intactă și că nu există scurgeri în această zonă. Următoarele sunt câteva sfaturi despre intretinerea corecta a unui frigider:
- Dezghețarea regulată a frigiderului va ajuta la îndepărtarea oricărui exces de apă care s-ar fi putut acumula în timpul utilizării, ceea ce va ajuta la prevenirea oricăror probleme potențiale, ce ar putea conduce la creșterea mucegaiului sau la defectare;
- Asigurați-vă că ștergeți toate scurgerile, astfel încât alimentele să nu se lipească de suprafețe și să vă creeze mai multă muncă;
- Curățați-vă frigiderul cel puțin o dată pe lună pentru prospețime;
- Goliți toate rafturile, sertarele din frigider înainte de a începe să-l curățați;
- Îndepărtați orice alimente care sunt stricate sau expirate;
- Curățați toate suprafețele cu detergent special pentru frigider, apă și prosoape de hârtie;
- Uscați toate suprafețele cu un prosop de hârtie;
- Dacă aveți pete pe aparat, utilizați un amestec de oțet și detergent de vase pentru cele mai bune rezultate.
Pasul 1 – Curățarea frigiderului
Curățarea frigiderului este o sarcină necesară pe care ar trebui să o faceți de cel puțin două ori pe an. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați alimentele proaspete și să evitați orice miros nedorit. Nu uitați să curățați spatele frigiderului și serpentinele de pe fund, unde alimentele se pot bloca. Dacă aveți sertare în frigider, asigurați-vă că le curățați bine și pe acestea.
Pasul 2 – Remediați defecțiunile
Repararea unui frigider defect poate fi o sarcină descurajantă pentru mulți. Dar nu este atât de dificil pe cât pare. Trebuie doar să identificați care este problema și cum puteți să o rezolvați. În 2022 nu este deloc dificil să găsiți informații despre fiecare afecțiune și modalități de a o îndrepta. Poți tasta câteva simptome ale frigiderului într-un motor de căutare, iar rezultate cu siguranță îți vor indica mai multe afecțiuni cu care este posibil să te confrunți.
Daca nu stii cum sa iti repari propriul frigider, atunci apeleaza la un specialist in electrocasnice sau aloca suficient timp documentarii pana in momentul in care intelegi problema pe care ai intalnit-o.
Pasul 3 – Înlocuirea pieselor defecte
Pentru ca frigiderul să funcționeze fără probleme, ar trebui să înlocuiți componentele din frigider din când în când. Acest lucru se datorează faptului că, după o anumită perioadă de timp, piesele ce intră în alcătuirea frigiderului se vor uza și vor înceta să funcționeze la fel de bine ca atunci când erau noi. Aceasta înseamnă că va trebui să înlocuiți becurile, garniturile sau orice alte parți.
Întreținerea unui frigider nu este o sarcină ușoară. Necesită întreținere regulată și curățare adecvată. Fără aceste două lucruri, frigiderul poate deveni un teren propice pentru bacterii și alte organisme dăunătoare, de aceea întreținerea făcută în mod constant, reprezintă cea mai bună metodă de a avea un frigider perfect funcțional.