Cum să strălucești de fiecare dată cu rochia perfectă

Desi exista pe piata o multime de modele de rochii, iar la indemana avem diverse surse online si reviste glossy din care sa ne inspiram tot exista multe femei care nu stiu sa-si aleaga rochia perfecta. Intr-adevar, nu se poate spune ca exista o rochie perfecta la modul general, pentru ca perfect inseamna sa ti se potriveasca doar tie. Poate ai auzit de multe ori expresia “vine ca turnata” sau “pare sa fie croita ca pentru tine”.

Nu se recomanda sa-ti cumperi si tu aceiasi rochie pe care o poarta prietena ta cea mai buna sau alte persoane din jur daca iti place cum se aseaza, pentru ca asta nu-ti garanteaza ca la fel de bine va sta si pe tine. Fiecare femeie este unica, avem corpuri diferite si nu exista vreo reprezentanta a sexului frumos care sa aiba doar trasaturi frumoase la corp. Toate avem parti bune si parti mai putin bune, iar daca invatam sa alegem hainele care sa ne puna in evidenta acele parti care ne plac si sa le ascunda finut pe cele negative, putem spune ca am gasit rochia perfecta.

Exista mai multe tipuri de rochii ca model asa ca ai de unde alege. Trebuie doar sa stii carui tip de corp se potrivesc: Unele sunt rochii scurte de seara, altele sunt rochii lungi de seara, altele sunt rochii de zi dar iata mai jos ce tipuri de rochii exista:

  1. Rochii liniare – sunt cele care nu urmaresc linia corpului, iar daca ai o parte a corpului mai mare, cu siguranta iti va exagera acea trasatura. In cazul unei astfel de rochii nu se pune accentul nici pe decolteu, nici pe fund si nici pe talie. Poate foarte putin pe umeri si picioare, motiv pentru care nu se recomanda femeilor cu umeri lati sau cu talie mica. Sunt pentru silueta de tip mar, clepsidra, triunghi.
  2. Rochii gogosar – acestea sunt croite pentru a crea forme si volume femeilor foarte slabe care isi doresc sa creeze iluzia optica ca au fund, solduri si picioare bine definite. In cazul in care ai solduri late, genunchi urati si coapse groase nu-ti recomand acest model pentru ca iti va da si mai mult volum. Sunt pentru silueta de tip triunghi intors, androgina ( masculina).
  3. Rochii cu volume sus si la solduri – sunt croite pentru femeile foarte inalte si lipsite de forme pentur ca le ajuta sa para mai feminine. Indiferent ce silueta ai avea, daca esti miniona ( mica de statura) tine minte ca aceasta rochie te va face sa pari si mai mica si chiar indesata. Sunt pentru silueta de tip triunghi intors.
  4. Rochii Baby Doll – au fost create in special pentru femeile minione, cu talie si picioare bine definite. O astfel de rochie accentueaza fragilitatea si feminitatea acestor femei. Nu se recomanda in schimb femeilor cu talia neaccentuata, putin plinute si mult prea inalte. Sunt pentru silueta de tip clepsidra, triunghi.
  5. Rochii tip camasa – sunt croite pentru femeile cu silueta androgina, inalta si slaba, pentru ca iti taie din inaltime. Merg foarte bine cu accent pe talie cu ajutorul corsetelor si a curelelor. Nu se recomanda femeilor minione si cu sani mult prea voluptosi. Sunt pentru silueta de tip mar, triunghi intors, triunghi.
  6. Rochii cu accent sub sani – sunt croite pentru femeile putin cu forme si cu sani mari, pentru ca le evidentiaza si mai mult partea de sus a corpului, dar nu se recomanda celor cu umeri lati. Sunt pentru silueta de tip mar, clepsidra, triunghi.
  7. Rochii petrecute – sunt acele rochii pe corp, care pun in valoare orice tip de silueta si ascund defectele. Ele pun in evidenta sanii, talia si ascund coapsele groase.
  8. Rochii tip tub – sunt rochii care dau impresia ca-ti inghit corpul, motiv pentru care se potrivesc mai mult femeilor foarte slabe, care sunt mandre de silueta lor filiforma si isi doresc sa arate acest lucru. Nu se recomanda femeilor cu forme, cu umeri lati si picioare groase. Sunt pentru silueta de tip clepsidra, triunghi, androgina.
  9. Rochii pana la genunchi si fara maneci – sunt rochii pe corp, in general cu decolteu putin in V, care se potrivesc tuturor siluetelor, dar cu conditia sa fie purtate cu tocuri inalte. De asemenea, nu se recomanda femeilor cu brate groase. Sunt mai ales pentru silueta de tip clepsidra, androgina.
  10. Rochii drepte si fara maneci – se potrivesc femilor minione si cu coapse groase, pentru ca ascund defectele. Te fac mai inalta vizual, dar nu se recomanda celor cu sanii mult prea mari. Arata foarte bine cu curele si corsete. Sunt pentru silueta de tip mar, triunghi intors.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *