Cum să îndepărtați placa și să păstrați tartrul la distanță

Dacă dinții tăi nu se simt la fel de curați ca înainte, poate fi timpul să-ți actualizezi regimul de îngrijire a sănătății orale la domiciliu pentru a-i crește eficacitatea în eliminarea plăcii și prevenirea formării tartrului. Am creat o listă de sfaturi utile pentru a vă menține gura curată și sănătoasă.

Ați fost vreodată la dentist pentru o examinare de rutină și a trebuit să petreacă ceva mai mult timp decât în ​​mod normal pentru detartrarea dinților? Dacă acesta este cazul, cel mai probabil aveți acumulare de placă și tartru.

Placa și tartrul sunt preocupări cu care toată lumea trebuie să se confrunte ca parte a îngrijirii sănătății orale, dar pot fi uneori mai dificile și necesită o atenție specială pentru a preveni dezvoltarea unor probleme mai grave.

Desigur, cheia pentru rezolvarea problemei este să înțelegeți mai întâi de ce apare. Placa și tartrul pot fi ușor prevenite și controlate; tot ce este nevoie este combinația corectă de rutine de îngrijire orală la domiciliu și vizite frecvente la stomatologie sector 5 pentru a se asigura că problemele mici nu devin semnificative. Mai întâi, să definim placa și tartrul și să explicăm diferența dintre cele două.

Care este diferența dintre placă și tartru?

Placa și tartrul sunt strâns legate, deși au variații substanțiale. Placa este o acumulare moale, lipicioasă, care se acumulează pe suprafața dinților noștri, acumulându-se frecvent în cantități mai mari între dinți și în jurul liniei gingiilor. Placa este adesea de culoare albă sau galben pal, cu un miros urât legat de respirație slabă și halitoză.

Tartrul este o crustă tare, gălbuie sau maronie, care aderă la smalțul dinților, începând frecvent la sau în spatele liniei gingiilor și extinzându-se progresiv în sus și în exterior pe suprafețele expuse ale dinților. Tartrul este poros și are o textură aspră, aproape granuloasă.

De unde își are originea placa?

Când saliva noastră naturală interacționează cu mesele și băuturile pe care le consumăm, combinația rezultată oferă un mediu în care bacteriile se pot dezvolta pe dinții, gingiile și suprafețele interne ale gurii. Pe măsură ce se acumulează, tinde să se așeze în golurile dintre dinți și în buzunarele gingiilor care îi înconjoară. Placa este un material lipicios, moale, format prin acumularea de microorganisme. Este necesara o programare pentru profilaxie dentară sector 5 ca aceste probleme să se rezolve imediat.

Ce cauzează formarea tartrului?

Dacă placa nu este îndepărtată de pe dinți și gingii, aceasta se poate întări și se poate calcifica în calcul dentar, cunoscut și sub numele de tartru. La cabinetul de stomatologie pentru copii sector 5 toate probeleme se vor rezolva.

Placa se întărește în tartru în aproximativ 24 până la 72 de ore, dar acest proces poate fi grăbit de anumite situații. Tartrul se poate solidifica mai repede din cauza uscăciunii gurii și a consumului de tutun, iar alte probleme, cum ar fi dinții înghesuiți sau purtarea aparatului dentar, ar putea face mai dificilă eliminarea plăcii înainte de a se întări.

Ce se întâmplă dacă placa și tartrul nu sunt îndepărtate?

Există mai multe motive pentru care este esențial să îndepărtați placa de pe dinți în mod regulat și să preveniți formarea tartrului, iar unele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *