Ce este ginecomastia si cum se trateaza?
Ginecomastia se intalneste la barbati si reprezinta o crestere a volumului glandei mamare.
Uneori aceasta crestere are loc in perioada pubertatii, insa dispare dupa o scurta perioada de cateva luni. In cazurile in care aceasta problema nu dispare atunci se poate vorbi de o afectiune reala ce poarta numele de ginecomastie.
Ginecomastia poate fi genetica , cauzata de obezitate sau in ultima perioada, se intalneste la cei ce fac abuz de steroizi si chiar alcool sau tutun.
Statisticile arata ca exista un numar mare de barbati ce sufera de aceasta afectiune care nu este dureroasa, ci doar una estetica.
In anumite cazuri aceasta afectiune este extrem de vizibila si afecteaza viata unui barbat si psihicul acestuia, de aceea foarte multi au inceput sa apeleze la aceasta tehnica care readuce la forma normala aspectul pieptului.
Una din solutiile rapide in cazul ginecomastiilor cronice o reprezinta liposuctia. Prin intermediul acestui procedeu se indeparteaza tesutul cutanat care se afla in exces.
Exista si varianta lipoaspiratiei, dar care se aplica numai in cazurile in care tesutul adipos reprezinta cauza acestei afectiuni, extragandu-se astfel cu ajutorul unui sistem de tip vacuum.
O a treia metoda este reprezentata de inlaturarea tesutului tegumentar sia excesului glandular, urmata apoi de procedeul de remodelare a sanului. In urma unor interventii de acest gen cicatricea rezultata este periareolara, mai exact in jurul areolei mamare.
Pentru cazurile minore se recomanda practicarea sportului pentru intarirea zonei afectate.
In toate celelalte cazuri, chirurgia este cea care rezolva cu succes aceasta problema ce afecteaza negativ viata si psihicul unei probleme ce sufera de ginecomastie.
S-a remarcat o imbunatatire majora a calitatii vietii in cazul celora care au apelat la tratamentul chirugical, in mod deosebit calitatea vietii sociale, a vietii personale.
Recomandam asadar, daca suferiti de o astfel de afectiune sa va prezentati la doctor pentru a vi se face un consult si o anamneza pe baza careia vi se va putea da diagnosticul corect.