Când și cum alegi o scoala privata pentru copilul tău

După cum a spus Heraclit din Efes: „Educația este un al doilea soare pentru cei care îl avem.”, educația este modul prin care devenim liberi și stăpâni pe propriile noastre vieți. Astfel, alegerea pentru scoala privata pentru copilul tău este foarte importantă. Va trebui să analizezi în funcție de anumiți factori orice instituție potențială în care cel mic are posibilitatea de a învăța cum să zboare spre succesul său.

Vei găsi o multitudine de astfel de școli, însă doar una este cu adevărat potrivită potențialului celui mic. Toată responsabilitatea cade pe umerii tăi.

Când este momentul de a te gândi la o scoala privata pentru copilul tău?

Una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua în calitate de părinte este alegerea școlii potrivite pentru copilul tău. În viață vor interveni mai multe momente oportune pentru o astfel de alegere.

Printre acestea se numără:

  • micuțul tău este preșcolar și se apropie cu pași repezi spre începerea școlii primare; acum poți evalua opțiunile disponibile și să iei în calcul scoala privata potrivită;
  • cel mic are nevoie de o schimbare pozitivă în mediul său educațional; ca și părinte vei simți dacă acesta este sau nu mulțumit; astfel, în cazul în care nu se poate adapta la clasicul sistem de învățământ, ai posibilitatea de a explora opțiuni interesante, mai frumoase, adaptate viitorului, precum este modul de predare al școlilor private;
  • copilul tău urmează să devină licean, iar școala actuală este doar o pierdere de vreme pentru nivelul de pregătire și cunoștințe la care-și dorește să ajungă adolescentul, atunci o școală privată este cea mai înțeleaptă decizie pe care o vei putea lua vreodată.

Astfel, de-a lungul vieții celui mic, există o multitudine de oportunități în care să alegi școala privată potrivită pentru nivelul său. De obicei, cei ce recurg la școli private sunt părinții nemulțumiți de sistemul actual de învățământ, deoarece își doresc ceva mai bun pentru copiii lor.

Cum alegi școala privată potrivită pentru cel mic?

Există o multitudine de factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când alegi o școală privată pentru cel mic. Începe cu filosofia și valorile școlii. Este ca și în cazul unui loc de muncă. Dacă tu simți că nu rezonezi cu mediul, atunci nu vei avea dorința de a progresa.

Astfel, fiecare școală are propriile sale valori și filosofii, iar ele trebuie să fie factorii principali de luat în considerare atunci când alegi instituția potrivită. Este foarte important să găsești o școală care are posibilitatea de a împărtăși valorile celui mic, care să fie asemănătoare cu cele ale familiei.

O altă caracteristică importantă este dimensiunea clasei și rata de profesori. Clasele mici cu o rată mare de profesori înseamnă locul potrivit de creștere a copilului tău. Unde sunt clase cu puțini elevi, profesorul are mai mult timp să se ocupe corect de fiecare membru în parte.

Astfel, nici o informație nu va rămâne neînțeleasă și nici creativitatea copiilor nu va fi afectată. Apoi, orientează-te după programa școlii. În mediul privat, orice astfel de școală are propriul său program care se poate sau nu să se potrivească cu nevoile copilului.

Este de luat în calcul și activitățile extracurriculare sau programele de studii de vară, în cazul în care cel mic dorește să le realizeze.

Nu în ultimul rând, orientează-te și după costurile unei astfel de școli. Acesta poate să varieze în funcție de locație, dimensiuni, program și reputația școlii. De asemenea, trebuie să se includă și costurile suplimentare legate de transport sau uniforme (acolo unde este cazul).

Astfel, o școală privată bine aleasă poate deveni locul de unde copilul tău își ia avânt pentru un viitor împlinit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *