5 specii de vita de vie excelenta pentru consum

Strugurii sunt rodul plantarii si a intretinerii vitei de vie, la fel ca si vinul pe care-l consumam atat de des, inca din Antichitate. Poti opta pentru plantarea vitei de vie chiar si la tine in curte, chiar si atunci cand ai la dispozitie doar un mic perimetru pe care i-l poti atribui.

Astazi iti prezentam 5 specii de vita de vie prin intermediul careia te poti bucura de cei mai gustosi struguri, cat si de cele mai exclusiviste sortimente de vin.

Vita de vie fara samburi

Galben, roz sau negri, vita de vie fara samburi este o specialitate extraordinara de vita de vie pret mic care are un parfum si un gust intens care te va impresiona fara margini. Boabele au dimensiuni mari si sunt rotunde si/sau usor alungite, fiind bogate in vitamine si aminoacizi esentiali. In plus, ii gasesti intr-o varietate larga de soiuri si arome, pe care-i poti alege dupa bunul plac.

Vita de vie Kismis

Vita de vie Kismis iti ofera posibilitatea de a te bucura atat de niste struguri suculenti de culoare roz, cu boabe mari, dar pe care ii poti transforma si in stafide aromate, de care sa te folosesti in cadrul prajiturilor festive. Unele specii vin cu samburi foarte mici, pe care abia ii vei sesiza, iar altele nu contin deloc. Desigur, si aceasta varianta de vita de vie e disponibila in mai multe feluri, acestea facand rod toamna.

Vita de vie Kodrianka

Specia de struguri Kodrianka isi au originiea in Republica Moldova, acestia avand o pulpa suculenta si un gust dulce, de care te vei indragosti inca de la prima degustare. Marimea boabelor este una mare, iar inca din luna august ai posibilitatea de a culege primele roade. Vita de vie Kodrilanka este ideala atat pentru cei care-si doresc un soi de struguri de masa din care se pot infrupta oricand, dar si pentru cei care vor sa faca vin de casa, fie pentru export.

Vita de vie Maxi Black

Dupa cum insusi denumirea o spune, vita de vie Maxi Black da nastere la ciorchine de struguri cu boabe mari, a caror forma este usor alungita. Se face remarcata nu doar prin gust, cat si prin faptul ca, aceasta vita de vie, rezista extraordinar de bine la temperaturile scazute din timpul iernii. Vastele proprietati nutritive sunt pastrate nu doar cand strugurii sunt consumati in stare proaspata, dar si atunci cand sunt transformati in vin de cea mai buna calitate, cu un parfum si o aroma proaspata intensa, regulat si in cantitati moderate.

Vita de vie samburi aprine

Si nu in cele din urma, vita de vie aprine, e o specie folosita in special in obtinerea stafidelor, multumita lipsei de samburi. Soiul este unul variat, cu un gust exceptional, iar boabele sunt de dimensiuni medii, rotunjite. Daca vrei sa servesti toamna un ciorchine de strugure bogat in vitamine si antioxidanti care vor contribui la buna dezvoltare a organismului, aceasta specie n-ar trebui sa lipseasca din gradina ta.

Iar mai multe sugestii poti descoperi la bulbi-flori.ro, locul cu ajutorul caruia iti poti amenaja intreaga curte si nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *