Ce trebuie sa stii despre hidroizolatia fundatiei

Oricarei constructii trebuie sa i se faca o hidroizolatie de cea mai buna calitate. Fie ca este vorba despre hidroizolatii pentru terase sau despre hidroizolatii fundatie, este foarte important ca acestea sa fie bine facute, deoarece orice greseala este aproape ireparabila ulterior si poate produce pagube foarte mari.

Hidroizolatiile fundatiei sunt masuri de prevenire impotriva infiltratiilor de apa. Sunt esentiale in momentul in care constructia se afla intr-o zona cu umiditate foarte mare, insa sunt indicate la orice constructie, deoarece infiltratia apei poate sa apara oricand.

Aceasta se poate infiltra din sol sau in urma unor precipitatii, iar odata facute, infiltratiile sunt foarte greu de eliminat din pereti si din fundatie, daca nu imposibil.

Umiditatea poate sa fie transferata in toata structura constructiei iar urmarile sunt extrem de neplacute, fiind generate probleme precum igrasie, mucegai sau un aspect neplacut al peretilor.

Astfel, nu exista niciun dubiu in faptul ca realizarea unor hidrolatii fundatie este esentiala, oricare ar fi constructia pentru care se fac.

Cum se pot face aceste hidroizolatii?

Hidroizolatia pentru fundatii se poate face la interior, prin folosirea unui beton cu proprietati impermeabile, direct la fundatie, sau la exterior, prin aplicarea unor membrane care sunt hidroizolate. De regula, aceste membrane sunt bituminoase.

Alegerea tipului de hidroizolatie trebuie sa fie facuta de catre specialistii in hidroizolatii, asadar, atunci cand se hotaraste montarea unei hidroizolatii fundatie, este bine sa se caute un specialist.

Daca fundatia este din beton, este bine de stiut ca betonul este permeabil. Din fericire, tehnologia moderna permite amestecarea betonului cu produse speciale, care ii modifica proprietatile, transformandu-l intr-un material prin care nu mai trece apa. Astfel, hidroizolarea betonului se poate face prin simplul amestec de materiale hidroizolante cu amestecul de beton.

Betonul amestecat cu aceste materiale este indicat pentru hidroizolarea interiorului.

Pentru hidroizolatiile de exterior, se folosesc membrane hidroizolante bituminoase, care se gasesc, de regula, in doua variante: cu ardezie sau fara ardezie. Acestea se aplica in jurul fundatiei, la o grosime de aproximativ 4 mm. Pe langa stratul de membrane bituminoase, se pot pune si alte straturi, cum ar fi un strat de membrana de protectie cu crampoane, care ajuta la drenarea apei.

Indiferent care este modul de hidroizolatie pe care il alegi, este foarte important sa optezi pentru o hidroizolatie de buna calitate, care poate sa reziste zeci de ani. Din acest motiv, costul ar trebui sa fie ultima grija pe care o ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *