Trusou botez fete – ce ar trebui să conțină

În tradiția creștină, Botezul este prima dintre cele mai importante taine la care va participa micuțul tău. Printre pregătirile de botez se numără și achiziționarea unui trusou botez fete, fapt ce revine în atribuțiile nașei.

Un trusou de botez complet conține tot ce ai nevoie pentru o slujbă religioasă reușită, începând de la prosopele, săpunel, până la hăinuțele de proaspătă creștină și lumânarea asortată. Fiecare element are o semnificație profundă, motiv pentru care nu poate lipsi din cadrul ceremoniei religioase.

Prin cultura noastră de creștini, nașa este cea care trebuie să achiziționeze trusoul complet pentru botezul bebelușului care urmează să fie încreștinat. Un set complet de hăinuțe, alături de cutia magică și lumânarea perfect asortată este cea mai potrivită și fiabilă alegere pentru ușurarea pregătirilor.

trusou botez fete de calitate superioara

Care sunt obiectele esențiale pentru un trusou botez fete complet?

În lipsa acestor elemente, oficializarea botezului nu poate avea loc. Este necesar un set de obiecte pe care nașii trebuie să le achiziționeze. Toate acestea alcătuiesc trusoul de botez complet. Însă, înainte de toate, este necesar să se cunoască semnificația și rolul lor în timpul ceremoniei.

Cutia trusoului

Această cutie poate să fie personalizată cu numele și data de naștere sau de botez a bebelușului. Ea are rolul de a-ți ușura transportul de acasă până la biserică și vice-versa. În aceasta vor fi puse toate elementele necesare.

Ulterior, părinții o pot folosi pentru păstrarea articolelor de botez, rămânând o amintire deosebită pentru zilele ce nu se vor mai repeta. În ea se pot ține și alte amintiri care devin un cadou special și unic pentru prințesă atunci când va deveni mare.

Pânza albă: crîjma

Aceasta este pânza de mir, o bucată de pânză în care se va înfășura pitica după ce este scoasă din cristelniță. Tradiția spune că această pânză trebuie să fie albă, dintr-un material moale și atent cu pielea bebelușilor.

Fașă pentru bebeluși

Fașa se folosește alături de crîjmă pentru înfășurarea bebelușului după încreștinare. Dimensiunile sale sunt de aproximativ 1 metru și pot să fie personalizate cu o broderie fină pe care să scrie numele micuței botezate.

Prosop pentru bebe și preot

În oferta Belle Concept vei găsi două tipuri de trusou botez fete:

  • pentru preot – se folosește pentru a se șterge pe mâini înainte și după Sfânta Taină;
  • pentru bebe – acest prosopel se folosește pentru a șterge copilul de apa sfântă, păstrându-se pe post de amintire.

Sticluța de mir

Sticluța pentru mit poate să fie simplă sau decorată după bunul plac. Unii părinți și nași aleg să o decoreze după cum este și îmbrăcămintea fetiței sau lumânarea de botez.

Aceasta va trebuie să fie umplută cu ulei de măsline, care în timpul Sfintei Taine va căpăta virtuții vindecătoare, devenind mir, adică ulei sfânt.

Săpunelul din trusou botez fete

Acesta se oferă preotului pentru spălarea ritualică a mâinilor înainte de scufundarea copilului în apa sfântă.

Ce mai trebuie să conțină un trusou botez fete?

Pentru a ne asigura că nu am ratat nici un element, iată o listă cu lucrurile care alcătuiesc un trusou botez fete perfect și complet:

  • lumânarea pentru preot și dascăl – este necesară pentru primirea luminii sfinte în timpul ceremoniei;
  • batista – este esențială pentru a șterge bebelușul pe față în timpul botezului;
  • păturica – va proteja copilul de aerul rece din biserică după ce acesta a fost scufundat în cristelniță;
  • scutec;
  • cruciulițe;
  • o iconiță;
  • bijuterii din aur – la fetițe se aleg niște cercei superbi;
  • rochița de proaspătă creștină – se va îmbrăca fetița după Taina Botezului

Trusoul de botez este un element important și esențial pentru buna desfășurare a evenimentului. Astfel, din acesta nu trebuie să lipsească nici un element.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *