Ce este un generator electric si ce trebuie sa stii inainte de a-l inchiria?

Grupurile electrogene sunt de obicei asociate cu dispozitive care sunt utilizate de companiile de constructii si finisaje sau specializate in organizarea de evenimente in aer liber. Ele sunt, de asemenea, instalate in casute de vara si campinguri. Intr-adevar, in astfel de circumstante le vezi cel mai des. Dar momentele in care pot fi utilizate este mult mai mare. Verifica in ce cazuri merita sa apelezi la servicii de inchirieri generatoare electrice.

Ce este un generator?

Generatoarele de energie sunt dispozitive utilizate pentru a genera electricitate. Acestea constau dintr-un generator, aparat de comutare si motor cu ardere, precum si un set de dispozitive utilizate pentru controlul si masurarea parametrilor de functionare.

Cand este nevoie de un generator?

Un generator de energie electrica este un dispozitiv a carui sarcina este de a asigura o alimentare neintrerupta de energie electrica in cazul unei defectiuni a retelei electrice din cauza unei intreruperi a liniilor aeriene de transmisie in timpul unei furtuni sau a unui copac care se rupe prea aproape de firele electrice. Intreruperile de curent nu sunt doar impovaratoare, ci uneori chiar impiedica locuitorii sa functioneze normal.

Cu toate acestea, generatorul poate fi util si atunci cand nu exista deloc conexiune la retea intr-o anumita locatie, de exemplu intr-o casa de vara sau pe santierele de constructii – este o solutie perfecta nu numai pentru companiile de constructii si finisaje, ci si pentru cei care se lupta singuri cu greutatile construirii unei case.

Prin urmare, este necesar un generator de energie ori de cate ori este nevoie de acces neintrerupt la electricitate si nu exista nici o conexiune sau o intrerupere a curentului.

Ce generator sa inchiriezi – la ce ar trebui sa fii atent?

Atunci cand inchiriaza generatoare de curent care difera in functie de mai multi parametri, clientul are adesea o problema in a decide pe care sa il aleaga. Este important sa stii ca ofertele pentru inchirierea agregatelor sunt foarte extinse – poti alege dispozitive pentru benzina, ON si LPR, monofazate si trifazate si cu putere diferita.

Generatoarele de energie pot fi in general impartite in monofazate si trifazate – este important sa stii ce sistem este conectat la generator. Intr-o instalatie monofazata este o tensiune de 230 V si o transmisie cu o putere maxima de 6 kW, intr-o instalatie trifazata, tensiunea este de 230/400 V, iar transmisia este de peste 6 kW.

Grupurile electrogene, desi sunt unitati generatoare, au un motor care trebuie alimentat cu combustibil. Tipul de alimentare va afecta costurile de functionare ale generatorului si puterea acestuia. Pe piata exista generatoare de benzina, motorina si gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *